Leuke schermloze activiteiten voor het hele gezin

Kinderen spenderen vaak behoorlijk wat tijd aan tv-kijken, gamen en computeren, smartphone…, ook wel ‘schermtijd’ genoemd. Zit je te lang in een zelfde houding aan de computer of maak je teveel dezelfde korte bewegingen bij het spelen van een spel, dan kan je hierdoor arm-, rug-, nek- of schouderpijn krijgen. Meestal gaan deze activiteiten ook  gepaard met langdurig en ononderbroken zitten, wat negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid van je kind.

Het is als ouder dus de boodschap om deze schermtijd dagelijks binnen de perken te houden. Heb jij een idee hoeveel tijd per dag je kinderen beeldschermen gebruiken? Doe de Schermtijdtest.

Heb je soms ook al aan gedacht om alle schermpjes uit je huis te verbannen? Niet echt haalbaar waarschijnlijk. En ook niet nodig. Het hoort er vandaag de dag bij en kinderen kunnen op deze manier  positieve ervaringen opdoen. Wel is het belangrijk om af te wisselen met schermloze activiteiten. Op Pinterest verzamelen we leuke schermloze activiteiten voor het hele gezin!