Mediamasters

Joker Opdracht Vlaamse MediaMasters 2016

Mediawijs organiseert dit jaar een pilootproject. 30 klassen over heel Vlaanderen en Brussel doen in het najaar mee met de Vlaamse MediaMasters. Download de Hoe-zit-het-test voor je Joker opdracht van de Vlaamse MediaMasters 2016.

Hoe-zit-het-test
Logo-MediaMasters-2016

Wat is MediaMasters?
MediaMasters is een project van Mediawijzer.net, het Nederlands Netwerk voor Mediawijsheid, en is al aan zijn zesde editie toe. In 2015 waren er meer dan 100.000 leerlingen ingeschreven.

Vijf schooldagen lang speel je MediaMasters één uur per dag samen met je klas. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de MediaMissies. Dit zijn opdrachten over mediawijze thema’s zoals privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Tijdens deze opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep.
Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klassen met de hoogste scores winnen een mooie prijs.

Logo-MediaMasters-2016-2