Je school voert een beleid

Met het kant-en-klaar lesmateriaal  kan je gezond beeldschermgebruik introduceren in je school.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat, wanneer de school haar gezondheidsbeleid niet beperkt tot educatie maar ook blijvende aanpassingen doet aan haar infrastructuur en organisatie, het effect groter wordt. Wie in een gezonde (leer)omgeving verblijft, komt gemakkelijker tot gezond gedrag.

Daarom startten we in het najaar van 2014  met 3 lagere en 2 secundaire scholen  een eerste leertraject.  Ondertussen hebben we alvast 5 nieuwe, enthousiaste scholen gevonden om  dit schooljaar het tweede leertraject op te starten. Schooljaar 2017-2018 starten we een 3e leertraject!

Tijdens dit leertraject gaan we met deze lagere en secundaire scholen aan de slag met de methodiek gezonde school.Via intervisies ondersteunen we de deelnemende scholen bij het uitbouwen van een beleid rond gezond beeldschermgebruik als onderdeel van het gezondheidsbeleid op school.

Door een mix van theorie, oefeningen en ervaringsuitwisseling in het leertraject te gebruiken, doorlopen we samen met de deelnemende scholen de uitbouw van hun schoolbeleid rond gezond beeldschermgebruik en de integratie ervan in het gezondheidsbeleid van de school.

Deze scholen stapten in het 1e leertraject !

Basisschool Sint-Jan Arendonk

Vrije Basisschool Balen

Basisschool Klim-Op Zoersel

GO! Geel

Koninklijk Atheneum Berchem

Deze scholen stappen in het 2e leertraject !

Leefschool ’t Zandhofje

Koninklijk Atheneum Pitzemburg

Stedelijk Lyceum Merksem

Don Bosco Groenveld BSO

Scholengemeenschap BaO Ringscholen

Ben je geïnteresseerd om schooljaar 2017-2018 in het 3e leertraject te stappen, neem dan vrijblijvend contact op met Gert of Nathalie via playpauzestop@provincieantwerpen.be

‘Leerrijk en bijzonder interessant onderwerp’

‘Fijn om ervaringen met andere scholen te kunnen uitwisselen’

‘Veel meer dan ik ervan verwachtte’

‘Onderbouwd en structureel aanbod…’

Een greep uit de reacties van de scholen uit het eerste leertraject

Lees hier een uitgebreide getuigenis van Birgit Engel

schoolbeleid_D